בשבחי ה - UI, הוא ממשק המשתמש

במסגרת ה-UI, או ממשק המשתמש, נכללים כל האלמנטים האינטראקטיביים באתר, המאפשרים למשתמש לנווט באתר, להגיע לאינפורמציה בה הוא מעוניין, או לחלופין, להגיע לאינפורמציה ולנקוט בפעולות בהן מעוניין בעל האתר.

לדוגמה: באתר של חברה למכירת ויג'טים כחולים, המשתמש מעוניין לדעת כמה יעלה לו ויג'ט כחול.

אי לכך, חלק חשוב מה-UI של האתר יכלול כל האלמנטים הלחיצים, העוזרים למשתמש להגיע לעמוד שבו מוצג המחיר. באותו אתר, מעוניין בעל האתר לקבל פניות טלפוניות לבירורים נוספים על המחיר. בעל האתר מעריך שברגע שהוא מצליח לדבר עם המשתמש בטלפון, קצרה הדרך לעשות לו הנחה, ולמכור לו ויג'ט. לכן חלק חשוב נוסף ב-UI יהיו כל האלמנטים הלחיצים המאפשרים למשתמש להגיע למספר הטלפון של בעל האתר.

להערכתי, ארבעת הנדבכים החשובים ביותר בנוכחות האינטרנטית הם: קידום, מסר, גימיק ו-UI.
ה-UI הוא אחד מהארבעה, אם כי הפחות חשוב מביניהם.

ה-UI זכה לעדנה בשנים האחרונות, עם עלייתם של אתר "אובר-סמכות" רווי אינפורמציה, המייצרים מיליוני כניסות ביום. אתרים אלו זוכים לעלייה דרמטית בהכנסות ,שכן גם אם שיפור ה-UI מאפשר להם "לתפוס" עוד אחוז קטן מהמשתמשים, הדבר מתרגם למספר גדול של המרות.

ה-UI הוא הנדבך היחיד שמושפע מחוזקם או חולשתם של הנדבכים האחרים: קידום אגרסיבי מערפל את המסר, ומסר מבולבל פוגע בשמישות. גם גימיק אגרסיבי עלול לפגוע בשמישות האתר, וכנ"ל לגבי עיצוב אתרים "מקורי" או עשיר מדי. בגדול, ככל שהאתר מורכב יותר, ועשיר באינפורמציה (ויזואלית וטקסטואלית) כך הוא מצריך עבודה רבה יותר על הממשק.

במסגרת העבודה על ממשק המשתמש חייב בעל האתר לעשות בחירות היררכיות ולדרג את חשיבות האלמנטים עבורו. על מנת להבליט חלק מהאלמנטים, קל להבין כי חלק מהאזורים באתר חייבים להיות פחות בולטים. זו אחת מהסיבות שבעלי אתרים ישראליים (עם מנטליות של "יותר זה יותר", ו"הכל חשוב (כי זה שלי)") מתקשים לייצר ממשק משתמש יעיל. בסופו של יום חייב כל בעל אתר לבחור מה יותר חשוב לו: להגיד את כל מה שיש לו להגיד, או להרוויח כסף.

עבודה יעילה על UI תובעת מבעל האתר נכונות לעמעם חלק מהמסרים שלו, אלו הפחות חשובים, שתרומתם לייצור רווחים פחותה.