עיצוב האתר וקריאות לבסיס הנתונים
פרמטר נוסף המשפיע במידה ניכרת על מהירות הטעינה של העמוד הוא מספר הקריאות לבסיס הנתונים. במהלך טעינת העמוד מתבצעות מספר קריאות לבסיס הנתונים. קריאות אלו נועדו לקלוט אינפורמציה על מנת להציג אותה בעמוד. כל קריאה לבסיס הנתונים "עולה" בזמן טעינה, שכן השרת דורש מספר שברירי שנייה כדי להתחבר לבסיס, לאתר את המיקום הרצוי של הנתונים, ולשלוף אותם משם. עשרות או מאות קריאות לבסיס הנתונים מכפילות, מטבע הדברים, את משך הזמן הלוקח לעמוד להטען פי כמה. עמוד שלא בוצעה עליו עבודה של ייעול ואופטימיזציה לקריאות השרת, עשוי לגזול אפילו חמש-עשר שניות של זמן טעינה מיותר, בשל מאות קריאות "בזבזניות".
כאמור, קריאה לבסיס הנתונים מושכת אינפורמציה. אינפורמציה מעין זו יכולה להיות נגלית למשתמש (לדוגמה: תאריך כתיבת הטקסט, פלט השדות בעמוד או אפילו גוף הטקסט הראשי בעצמו) ולעיתים אינפורמציה זו נסתרת, ומשמשת את המערכת בבואה לאפיין את העמוד המוגש לדפדפן (נתיבים יחסיים לקבצים הנכללים בעמוד, שמות של תיקיות וקבצים, מאפייני מטה של העמוד וכד').
אינפורמציה המוצגת למשתמש היא הכרחית. כל הקריאות לבסיס הנתונים המתבצעות על מנת להציג אינפורמציה זו לגולש הן קריטיות, וקשה מאד לייעל את מספר הקריאות הללו. עם זאת, המקום בו ניתן לייעל, ובגדול, הוא בצמצום מספר הקריאות הנסתרות.
קריאות נסתרות הן ה"מחלה" של מערכות ניהול התוכן. בגלל שכל מערכת צריכה להיות מודולרית, ולהתאים את עצמה לכל מיקום על כל שרת, עושות המערכות שימוש בעשרות קריאות לבסיס הנתונים, כדי לקבל ממנו את פרטי השרת והאתר הספציפיים. ייעול של מערכת זו יכול להתבצע על האתר עצמו, ולמרות שהוא "סוגר" את המודולריות של המערכת, הרי עצם העובדה שנעשה בה שימוש לאתר ספציפי, מייתרת את ההכרח לשמור על גמישות.
עבודת אופטימיזציה רצינית המתבצעת על מערך הקריאות הנסתרות עשוי לקצר את פרק טעינת העמוד במידה ניכרת.
בפוסט הבא נעסוק בגזלן אחר – הלא הוא העומס על מעבד השרת. נראה כי שימוש בזבזני במשאבים עשוי להביא לאיטיות בטעינה או אפילו לקריסה מוחלטת של האתר.

את/ה מוזמן/ת ליצור קשר
ולקבל עוד מידע על בניית אתרים מהירים, ומדוע יכול עיצוב אתרים מהיר להגדיל את יחס ההמרה שלך ולחולל עבורך הכנסה נוספת.
